Festival črk - tiporenesansa

tipoRenesansa

studio za visoki tisk
Breg 22
1000 Ljubljana
01 3200 889
info@tiporenesansa.si

1. Festival črk

Premična tiskarna

26. junij 2011

Tricikel tiska: Zgodbe Ljubljane

od 11. do 12.30 ure


Vsakokrat se bomo zbrali na enem od ljubljanskih trgov ali ulic v središču mesta. Mojster Tipo in pravljičarka Renesansa bosta s premično tiskarno na starem tricikelu, polnem črk, oživljala prigode, ki jih vedo povedati le še najstarejši Ljubljančani. Izvedeli boste, kje so živeli ribiči in sušili mreže, kako živiš, če si baron in videli celo stare stare lesene črke.

 

Za mularijo in odrasle in za najbolj odrasle.


------

Vsi termini:


nedelja, 5. junij 2011 - Herkulov vodnjak, Stari trg

nedelja, 12. junij 2011 - Tranča, Stari trg

nedelja, 19. junij 2011 - Ribji trg

nedelja, 26. junij 2011 - Zoisova hiša, Breg 22

------

Cena: brezplačno

------

Dodatne informacije:

01 3200 889, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

------

Mojster in pravljičarja:

 

Marko Drpić (mojster Tipo) je zaljubljenec v črke, usoda pa je hotela, da ima sedaj na grbi ravno svinčene - njih nekaj ton. Kaligraf, oblikovalec in klesalec črk, vnet zbiratelj in uporabnik stare tiskarske tehnike. S premično tiskarno vas skuša zvabiti na ogled prave stare tiskarne tipoRenesansa, kjer boste otipali odtis svinčene črke in vas bo obdajal vonj po tiskarskih barvah.

 

Rada Kikelj (pravljičarka Renesansa) skupaj z Robertom Ovenom izvaja Triciklov multipraktični program, s katerim se približata mladostnikom v njihovih naseljih in na ulicah mesta. Triciklova posebna lastnost je ta, da na sebi prevaža marsikaj, saj ima pred seboj odprt prtljažnik. S svojim pestrim programom, ki je vedno odprt za nove ideje, na nevsiljiv način ponuja mladim različne možnosti za sodelovanje. Pripravlja ga skupina mladih umetnikov, animatorjev, komedijantov, uličnih performerjev.